Banaan met pit

Recept 2: Havermoutpannenkoeken met banaan

Ook dit ontbijt is snel gefixt. Je kan het deeg de avond voordien maken. Plaats het mengsel dan wel in de koelkast.

Je kan zelfs de avond voordien aan het bakken slaan en ’s morgens de pannenkoekjes even opwarmen in de microgolf.

Het recept levert 14 pannenkoekjes op. Je hebt dus meteen ontbijt voor een paar dagen. De pannenkoekjes zijn ook een lekker als vieruurtje.

De havermoutpannenkoekjes krijgen extra crunch door zaden (sesamzaad, lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten) toe te voegen. Lijnzaad heeft belangrijke gezondheidsvoordelen door de aanwezigheid van Omega 3. Over de voordelen van lijnzaad en Omega 3 schreef ik een andere post.

Om je ontbijt compleet te maken, dien je de pannenkoekjes op met vers fruit en een portie Griekse yoghurt of skyr.

  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Mengsel met pitten
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    In de pan
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Met een kleurtje
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Breakfast time!
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Pittenmengeling

Het recept van de pannenkoekjes vind je hier.