Bananenbrood

Start de dag met een extra portie fruit! Dit bananenbrood maak je in een handomdraai.

Veel rijpe bananen in huis? Maak ineens 2 broden en bewaar in de diepvries. Zo heb je steeds een snel ontbijt of een gezond tussendoortje.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 40 gram vloeibare plantaardige boter
  • 50 gram veenbessen
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram havermout
  • 40 gram suiker
  • 1 koffielepel kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en meng met de eieren en de boter.
  • Voeg alle droge ingrediënten (veenbessen, bloem, havermout, suiker) samen in een kom.
  • Roer beide mengsels door mekaar.
  • Giet in een cakevorm.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 minuten.

Presentatie en bewaring

Dien op met vers fruit.

Ook diepvriesfruit is een goed alternatief (het kommetje op de foto bevat een mengeling van diepvriesbessen).

Eet 1 à 2 sneetjes als ontbijt of eet 1 sneetje als tussendoortje.

In een afgesloten doos kan je het bananenbrood enkele dagen bewaren.

Wil je een voorraadje aanleggen? Snijd in plakjes en bewaar in de diepvries.

 

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.