
Start de dag met een extra portie fruit! Dit bananenbrood maak je in een handomdraai.
Veel rijpe bananen in huis? Maak ineens 2 broden en bewaar in de diepvries. Zo heb je steeds een snel ontbijt of een gezond tussendoortje.
Ingrediënten
- 3 bananen
- 3 eieren
- 40 gram vloeibare plantaardige boter
- 50 gram veenbessen
- 150 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram havermout
- 40 gram suiker
- 1 koffielepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en meng met de eieren en de boter.
- Voeg alle droge ingrediënten (veenbessen, bloem, havermout, suiker) samen in een kom.
- Roer beide mengsels door mekaar.
- Giet in een cakevorm.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 minuten.
Presentatie en bewaring
Dien op met vers fruit.
Ook diepvriesfruit is een goed alternatief (het kommetje op de foto bevat een mengeling van diepvriesbessen).
Eet 1 à 2 sneetjes als ontbijt of eet 1 sneetje als tussendoortje.
In een afgesloten doos kan je het bananenbrood enkele dagen bewaren.
Wil je een voorraadje aanleggen? Snijd in plakjes en bewaar in de diepvries.