Bananenbrood

Bananenbrood



Start de dag met een extra portie fruit! Dit bananenbrood maak je in een handomdraai.

Veel rijpe bananen in huis? Maak ineens 2 broden en bewaar in de diepvries. Zo heb je steeds een snel ontbijt of een gezond tussendoortje.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 40 gram vloeibare plantaardige boter
  • 50 gram veenbessen
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 250 gram havermout
  • 40 gram suiker
  • 1 koffielepel kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en meng met de eieren en de boter.
  • Voeg alle droge ingrediënten (veenbessen, bloem, havermout, suiker) samen in een kom.
  • Roer beide mengsels door mekaar.
  • Giet in een cakevorm.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 minuten.

Presentatie en bewaring

Dien op met vers fruit.

Ook diepvriesfruit is een goed alternatief (het kommetje op de foto bevat een mengeling van diepvriesbessen).

Eet 1 à 2 sneetjes als ontbijt of eet 1 sneetje als tussendoortje.

In een afgesloten doos kan je het bananenbrood enkele dagen bewaren.

Wil je een voorraadje aanleggen? Snijd in plakjes en bewaar in de diepvries.