Wat is het beste dieet om te vermageren?

Het beste dieet

Stel jij je soms ook de vraag wat het beste dieet is om te vermageren? Het goede nieuws is: alle diëten geven goede resultaten tijdens de duur van het dieet!

Regelmatig staat er in een krant of tijdschrift een artikel over een nieuw en veelbelovend dieet. Dan stellen mensen me de vraag of dit nieuwe dieet werkt.

Mijn antwoord is steeds hetzelfde: alle diëten leiden tot goede resultaten zolang het dieet duurt. Een soepdieet van 7 dagen kan meer dan 2 kg per gewichtsverlies opleveren! Dat lijkt een uitstekend resultaat.

Snak je na 7 dagen nog naar een kom soep?

Na het dieet

De vraag is: hoelang houd je dit dieet vol? Wat gebeurt er nadat je stopt met het dieet? Tijdens het dieet ben je super gefocust op alles wat je in je mond steekt. Je hebt in je hoofd lijstjes van alles wat wel en niet mag. Eten bepaalt je leven.

Een dieet is ideaal voor een korte termijn. Na een tijd ben je het beu om constant met eten bezig te zijn. Volg je bijvoorbeeld een dieet waarbij je geen brood mag eten. Wat doe je dan als vrienden een croque monsieur avondje organiseren. Thuisblijven? Je eigen eten meenemen?

Na het dieet: normaal eten

Als je na het dieet eet zoals voordien komen de kilo’s er snel weer bij. Er is immers niets veranderd aan je manier van eten.
Een streng dieet brengt bovendien je metabolisme (hoe je lichaam omgaat met de energie uit voedsel) volledig in de war. Hierdoor zal je in de toekomst nog sneller in gewicht toenemen. Een nieuw dieet is daardoor bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

Blijven diëten om te vermageren?

Je kan uiteraard voor de rest van je leven blijven diëten. Als jij je daar gelukkig mee voelt is het een goed plan om alle mogelijke diëten uit te testen.

Stel je keer op keer vast dat een dieet niet helpt. Is het dan verstandig om telkens opnieuw te proberen?

Het beste dieet om langdurig te vermageren?

De gouden tip die ik je als diëtist kan geven:

Stop radicaal met diëten

Beste dieet

 

Beste dieet om te vermageren

De enige manier om gewicht te verliezen is stoppen met diëten. Kies voor eten dat je gelukkig maakt.

Ben jij het ook beu om te diëten?

Ben je benieuwd hoe je lekker kan eten zonder diëten?
Vraag raad aan je diëtist om je op weg te zetten en je te coachen.

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.