Bloemkoolrijst of rijst met bloemkool?

Bloemkoolrijst

Je ziet het meer en meer in de rekken van de supermarkt liggen: bloemkoolrijst als vervanger van gewone rijst. Uiteraard kan je de bloemkool zelf raspen zodat je fijne korrels krijgt. De voorverpakte variant is handiger omdat je bespaart op tijd en afwas.

Zelf hou ik ervan om bloemkoolrijst met witte rijst te combineren. Op die manier combineer je de beste van alle werelden. Je krijgt voldoende energie binnen door de gewone rijst en door bloemkoolrijst toe te voegen krijg je extra vezels binnen.

Ik maakte kip in zoetzure saus volgens een recept van Jamie Oliver. De gewone rijst die bij het gerecht geserveerd wordt, mengde ik met bloemkoolrijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 gram rijst (los of in kookbuiltje)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie

Hoe maak je het?

Je kookt de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

De knoflook hak je fijn en je fruit hem in een wokpan in wat olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst eraan toe en roerbak enkele minuten.

Voeg de lepel sojasaus toe en kruid af met peper.

Roer de gare gekookte rijst door de bloemkoolrijst.

Serveertip

Gebruik een serveerring om de rijst op het bord te serveren. Zet de ring op het bord. Vul de serveerring en duw de rijst aan. Haal daarna voorzichtig de serveerring weg. Op die manier krijg je een taartje op het bord.

 

Nog meer recepten?

Neem dan een kijkje op mijn blog.

Zoek je inspiratie in de recepten van Jamie Oliver? Neem hier dan eens een kijkje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.