Boter vervangen in gebak

Botert het niet meer?

Net als je cake of ander gebak wil maken, blijkt dat je niet voldoende boter in vooraad hebt.
Ren niet omiddellijk naar de winkel, maar wees creatief met wat je in huis hebt!

class=wp-image-2877

Vervang de boter door dezelfde hoeveelheid van een andere vetstof. Of vul de boter aan met een andere vetstof tot je dezelfde hoeveelheid hebt.

Gebruik vloeibare boter

Bakboter in een pakje/vlootje kan je vervangen door vloeibare boter.

Kokosolie

Een andere optie is kokosolie gebruiken. Dit is echter een verzadigd vet dat uit gezondheidsoogpunt minder aangewezen is. Maar stel dat je ergens nog een pot staan hebt, dan kan je die wel opgebruiken.

Bepaalde vloeibare oliesoorten

Zonnebloemolie of arachide-olie (= pinda-olie) zijn een goede keuze. Deze oliesoorten hebben een vrij neutrale smaak en ze kunnen tegen verhitting/bakken.

Gebruik zeker geen notenolie (zoals walnootolie of hazelnootolie).

Olijfolie kan ook, maar deze oliesoort heeft een veel meer uitgesproken smaak.