Dieet prikkelbare darm in Geraardsbergen voor een rustige buik

Dieet
Dieet prikkelbare darm? Laat je begeleiden door diëtiste Hilde in Geraardsbergen

[su_button url=https://dietiste-hilde.salonized.com/widget_bookings/new/ target=blank background=#c0cf97 size=8 center=yes]Boek nu een afspraak[/su_button]


Krijg opnieuw een rustige buik zonder vervelende darmklachten!

Prikkelbare darm

Prikkelbare darm is een vervelende aandoening die je kan belemmeren in je dagelijks leven. In mijn praktijk zie ik dat patiënten vaak lang wachten om hulp in te roepen. Dit komt omdat er vaak geen oorzaak wordt gevonden voor klachten zoals buikpijn, diarree, winderigheid, opgeblazen gevoel of constipatie. Hierdoor worden de klachten niet serieus genomen of je krijgt te horen Het zit tussen je oren. Prikkelbare darm zit niet tussen je oren: de diarree, constipatie of buikpijn zijn echt.

Wist je dat een gespecialiseerde diëtiste je kan helpen om je klachten onder controle te krijgen?

Dieet bij prikkelbare darm

Als diëtiste zie ik veel mensen met klachten door een prikkelbare darm. Zelf ben ik ervaringsdeskundige, want mijn beide dochters hadden er ook last van. Gelukkig kan je door aanpassingen in je voeding je klachten met meer dan 80 % verminderen. Dit wil zeggen: eindelijk rust in je buik. Gedaan met een opgeblazen gevoel, diarree, constipatie buikpijn of winderigheid.

Doel van een dieet prikkelbare darm: klachten genezen

Complex dieet: hoe begin je eraan?

Het dieet is vrij complex en bestaat uit 3 fasen. In een eerste fase schakelen we een aantal voedingsmiddelen uit. Nadien proberen we een aantal voedingsmiddelen opnieuw uit. In de laatste fase krijg je een goed beeld van wat jouw darmen kunnen verdragen. De keuze van de voedingsmiddelen in deze fasen is niet lukraak, maar is gebaseerd op de professionele evaluatie van de diëtist.

Individueel dieet voor prikkelbare darm

Een individueel advies is noodzakelijk om te vermijden dat je te eenzijdig begint te eten en hierdoor je darmen nog meer van slag brengt. Let op met online adviezen: die zijn bestemd voor de gemiddelde patiënt en geven vaak een slecht resultaat.

Schrap je te veel of te weinig uit je voeding dan loop je het risico dat je inspanningen voor niets zijn geweest. Je blijft dan met je klachten zitten. Je loopt bovendien het risico om onevenwichtig te gaan eten wat een negatieve impact heeft op je gezondheid.

Voedingstekorten voorkomen

Om het riscio op voedingstekorten te voorkomen geef ik je in mijn diëtistenpraktijk in Geraardsbergen professioneel en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies om je prikkelbare darm tot rust te laten komen.

Op basis van jouw eetgewoonten werk ik een uitgebreid persoonlijk dieet uit zodat je steeds gezond en evenwichtig blijft eten. Je prikkelbare darm mag geen bezwaar zijn om te genieten van je eten.

Je krijgt bij de start van het dieet:

  • persoonlijk avies waar jij direct mee aan de slag kan
  • dagschema\’s met suggesties om lekker te eten met telkens 3 hoofdmaaltijden en 2 tusendoortjes
  • productenlijsten van geschikte producten
  • een lijst van producten per winkel
  • compleet uitgewerkte recepten
  • tips voor op restaurant, op vakantie

Het is de bedoeling dat ik het jou zo gemakkelijk mogelijk maak om lekker en gevarieerd te eten met je prikkelbare darm. Op die manier heb jij de meeste kans om van je klachten vanaf te geraken.

Mijn missie: rust in je prikkelbare darm

Samen met een aantal andere zelfstandige diëtisten in Vlaanderen zorg ik ervoor dat je een dieet voor prikkelbare darm op een correcte manier kan toepassen. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen met prikkelbare darm helpen om hun klachten door voeding onder controle te krijgen.

Dieet prikkelbare darm in Geraardsbergen

Zelf begeleid ik vooral patiënten uit de regio Geraardsbergen, Lierde, Ninove, Brakel, Zottegem, Oudenaarde, Zwalm. Ook patiënten van over de taalgrens (Ghoy, Lessines, Deux-Acren) weten mij te vinden als ze een oplossing zoeken voor hun prikkelbare darm.

Tarieven diëtiste Hilde in Geraardsbergen

In mijn tarievenlijst vind je informatie over de verschillende soorten consultaties en trajecten.

Wil je een oplossing voor je prikkelbare darm?

Boek een afspraak in mijn online agenda. Of bel naar 0489/05 73 19.

[su_button url=https://dietiste-hilde.salonized.com/widget_bookings/new/ target=blank background=#c0cf97 size=8 center=yes]Boek nu een afspraak[/su_button]

Heb je nog een vraag? Vul dan het contactformulier in onderaan deze pagina.