Met dit eenvoudig recept maak je zelf een lekkere fruittaart.
Deze eenvoudige taart maak je in 3 stappen. De taart is eenvoudig omdat er voor de bodem geen bladerdeeg of zanddeeg aan te pas komt. Bovendien blijven de ingrediënten beperkt. De meesten onder ons hebben deze ingrediënten in hun basisvoorraad.
Dit zijn de drie stappen die je naar een lekkere taart brengen:
- Taartbodem maken
- Vulling maken om op de bodem te leggen. Deze pudding kan je bereiden terwijl de bodem in de oven staat
- Afwerken van de taart met pudding, seizoensfruit en afdekgelei
Nog enkele tips
- Ik maak steeds 2 taartbodems tegelijk. Een ervan stop ik in de diepvries. Op die manier heb je snel een dessertje in huis voor onverwacht bezoek of een vieruurtje op zondag.
- Ik gebruik een siliconen bakvorm. Je hoeft de vorm dan niet extra in te vetten en het grote voordeel is dat je de taart zonder moeite uit de vorm krijgt.
- Heb je niet voldoende seizoensfruit in huis?
Eventueel kan je ook fruit uit een bokaal gebruiken. Een aanrader is dan krieken of kersen op sap. Het sap kan je dan gebruiken als basis voor de afdekgelei.