Eetbare kerstboom

class=wp-image-6238/
Eetbare kerstboom

Teveel chocolade?

De sinterklaasperiode is nog maar net achter de rug. Wie zoet was heeft veel lekkers gekregen. Wat doe je met met al die chocolade? Chocolademelk maken? Chocomousse maken?

Dit jaar had ik een beter idee: ik maakte een eetbare kerstboom. Ik sloeg daarmee twee vliegen in een klap:

  • Ik verwerkte restjes chocolade.
  • Ik heb een blikvanger voor het kerstdessert.

Werkwijze eetbare kerstboom

  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image

Ik smolt de chocolade en goot die nadien in een speciale mal.

Tijdens het afkoelen maakte ik hulstblaadjes met rolfondant.

Ik kleefde decoratie (nootjes, veenbessen, hulstblaadjes) op de chocoladeboom met eetbare lijm.

Zo moet het niet

Je kan de boom enkele dagen op voorhand maken. Op die manier vermijd je stress de dag van de feestelijkheden. Want er kan ook al eens iets mislukken.
Ik heb namelijk ook geprobeerd om witte kerstbomen te maken van witte chocolade. Tijdens het smeltproces was er iets fout gelopen (lees: de chocolade was verbrand). Dit jaar dus geen witte kerst!

Milieuvriendeliljk

Deze boom is goed voor het milieu: je brengt een kerstboom in huis, maar er hoeft geen spar voor te sneuvelen!

Eetbare
Kerst haiku