Eetwissel 5 : kies voor lichte room

Je kunt een “lichtere” roomsaus maken door gebruik te maken van magere room in plaats van volle room. Volle room is rijk aan vet en perfect om op te kloppen tot slagroom voor het decoreren van gebak. Echter, voor sauzen is opkloppen niet nodig. Door light room te gebruiken, die minder totaal vet bevat, verminder je ook de hoeveelheid verzadigde vetten in je saus. Opmerkelijk is dat de light variant slechts 1/3 van de energie van volle room levert.

Vind je de consistentie van de saus te dun? Dik ze dan in een beetje bloem of maïzena. Dit zorgt voor een stevigere textuur zonder de noodzaak van het gebruik van volle room.

 
lichte en volle room vergelijken

Voordelen lichte room

  • Minder energie
  • Minder  verzadigde vetten
 
volle room vervangen door lichte room

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *