Eetwissel 8: doe meer met puree!

De aanbeveling is om elke dag 300 gram groenten en 2 tot 3 stukken fruit te eten. Voeg extra groenten toe aan de warme maaltijd door twee soorten groenten op te dienen. Of je verwerkt een deel in puree (knolselder, pastinaak, koolrabi, wortel) en dient daarbij nog een portie op.

Enkele voorbeelden:

  1. Je bakt een kipfilet die je opdient met gestoofde (diepvries)erwtjes en wortelpuree.
  2. Een visje met gestoofde zeekraal en spinaziepuree.
  3. Gebakken parelhoen met knolselderpuree en een garnituur van gestoofde appel en veenbessen. Hier voeg je een extra portie  fruit toe aan je warme maaltijd!

Het grote voordeel is dat je op die manier meer vezels eet!

Lees meer over de  aanbevelingen voor groenten https://dietistehilde.be/gezonde-levensstijl-in-7-stappen-groenten/

 
Puree met groenten

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *