Gewichtsneutrale methode

Wie mij op sociale media volgt, weet dat ik komaf maak met regeltjes die van alles verbieden. Bij mij geen klassiek vermageringsdieet met een lijst van verboden eten. Magische of snelle oplossingen werken niet als je een slechte relatie met voeding hebt. Een klassiek vermageringsdieet creëert problemen zoals chronisch diëten omdat het een snelle, maar tijdelijke oplossing is.

In mijn praktijk werk ik daarom volledig gewichtsneutraal. Dat houdt in dat de focus in mijn begeleiding ligt op jouw relatie met eten, jezelf en je lichaam. Niet op je gewicht. Je gewicht zegt namelijk niets over je gezondheid of over hoe gezond je relatie met eten of jezelf is.

 
gewichtsneutraal

Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat gewicht helemaal niet zo’n goede graadmeter is voor je fysieke gezondheid als lange tijd werd verondersteld.

Iemand kan een zogezegd “goed” gewicht hebben, maar fysiek ongezond zijn (een te hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol of een verstoorde insulinewerking). Anderzijds kan iemand een zogezegd “slecht” gewicht hebben en tegelijk fysiek gezond zijn. Dus met een stabiele en gezonde bloeddruk en met goede cholesterol- en insulinewaardes.

Daarnaast kan iemand met een “goed” gewicht een volledig verstoorde relatie met eten hebben en iemand met een “slecht” gewicht kan juist een hele gezonde relatie met eten hebben.

Om die reden gebruik ik de weegschaal niet om je gezondheid te meten. Je kan immers op een uitgebalanceerde manier fastfood eten waardoor je een “goed” gewicht hebt, maar je bloedwaarden zullen iets anders vertellen! Je kan bovendien voedingstekorten krijgen die pas na enkele jaren zichtbaar worden.

In mijn werkwijze draait het om stap voor stap te bouwen aan een gezonde levensstijl met de focus op resultaat op lange termijn.

 

Spreekt mijn manier van werken je aan?
Wil je dat ik je help om een fijne relatie met eten, je lichaam en jezelf te krijgen?
Tijdens een gratis infogesprek kan je je persoonlijke hulpvraag stellen
en kan ik mijn manier van werken toelichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *