Hoe plan je een gezonde levensstijl?

Wil ik iets veranderen?

Waarom wil ik iets veranderen?

Zowel bij de start van een nieuw bedrijf als van een nieuwe levensstijl is het een goed idee om je af te vragen: “Waarom wil ik dit? Waarom wil ik met iets nieuws beginnen? Waarom wil ik mijn levensstijl veranderen?”.

Kies bewust om te veranderen. Start niet met een volledig nieuwe levensstijl omdat je buur of een collega dat ook doet. Je weet immers niet of deze levensstijl ook geschikt is voor jou. Ieder mens is uniek. Iedereen heeft zijn eigen levensstijl.

Om gepersonaliseerd advies te krijgen en om verkeerde investeringen en teleurstellingen te vermijden is het goed om raad te vragen aan iemand met kennis van zaken. In de bedrijfswereld kan je raad vragen aan een bankier of een accountant.

Voor vragen over je levensstijl kan je terecht bij een medisch geschoolde hulpverlener zoals een arts, diëtist. Deze hulpverleners werken samen. Zij zullen je vragen beantwoorden en je helpen om een keuze te maken die volledig op jou afgestemd is. Je wil immers graag persoonlijk advies zodat je investering rendeert.

Door vragen te stellen aan jezelf en aan anderen kom je uiteindelijk tot een plan waardoor je een duidelijk beeld krijgt van wat je wil bereiken. Tijdens het plannen denk je na over mogelijke hinderpalen bij de uitvoering van je plan. Doordat je op lange termijn denkt, laat je je niet uit het lood slaan door kleine tegenslagen.

Heb jij een plan?