Kipkruiden zonder smaakversterkers

Bewaar de kipkruiden in een afgesloten pot.

In de supermarkt vind je allerlei kant-en-klare kruidenmixen. Waarom zou je dan zelf een mix maken:

  • De lekkerste mix komt uit eigen keuken.
  • Je kiest zelf wat je toevoegt. Wie een zoutloos dieet volgt, kan bijvoorbeeld het zout weglaten of vervangen door een zoutvervanger.
  • Je gebruikt restjes op van kruidenpotjes in je vooraadkast.
  • Doe de mix in een mooie pot met etiket. Dan heb je een leuke, zelfgemaakte attentie om cadeau te geven.

Ingrediënten

Voor deze mix gebruik je alleen gedroogde kruiden.

Je neemt van alle kruiden een hoeveelheid in theelepels of eetlepels. Je neemt dus 5 theelepels zout en de overige kruiden meet je ook af in theelepels. Of je start met 5 eetlepels zout en meet de overige kruiden ook af in eetlepels. Dan maak je ineens een grotere hoeveelheid mix (ideaal om cadeautjes te maken!).

  • 5 Zout
  • 3 Paprikapoeder
  • 2 Uienpoeder
  • 2 Bonenkruid
  • 1 Koriander
  • 2 Knoflook
  • 1 Zwarte peper
  • 1 Tijm
  • 1 Nootmuskaat (gemalen)
  • 1 Currypoeder
  • 1 Kurkumapoeder

Gebruik

  • Strooi de kruiden op de kip tijdens het bakken.
  • Marineer kippenblokjes in een mengsel van olijfolie en kipkruiden.
  • Gebruik de kruiden bij kip op de barbecue.
  • Wil je kippenlapjes paneren? Meng dan een eetlepel van de kruiden door je paneermeel.