Lunch uit de airfryer: aubergine met miso, zoete aardappel en kerstomaat

Deze snelle lunch maakte ik in de airfryer. Veel mensen gebruiken de airfryer enkel om frietjes in te te bakken. Jammer, want door de korte opwarmtijd is het toestel geschikt voor allerlei snelle bereidingen.

Lunch

Warme lunch uit de airfryer: aubergine en miso

Miso

Ik had nog een pakje geopende misopasta (vorige week maakte ik misosoep als ontbijtgerecht). Daarom koos ik in dit recept nogmaals voor misopasta als smaakmaker. Door de aubergine te grillen met de misopasta krijg je een echte smaakbom.

Aubergine

De aubergine wordt ook wel eierplant genoemd. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei.

De aubergine is een eetbare vrucht met een gladde, glimmende schil. Ze is familie van tomaat en paprika.

De kleur varieert van zwartpaars tot versies met rode of witte schakeringen naargelang het ras. Het vruchtvlees is licht gekleurd, bijna wit, en stevig.

In de keuken gebruik je ze vaak ze in zuiderse gerechten. Een bekend gerecht met aubergine is moussaka.

Je kunt de aubergines roerbakken of roosteren op de grill. Het is wel van belang dat je zoveel mogelijk vocht onttrekt aan de aubergine. Anders kan je de smaak of textuur van je gerecht verpesten. Je doet dit door de gesneden aubergine te bestrooien met zout. Hierdoor loopt het vocht uit de aubergine. Na een half uurtje spoel je het zout weg en wrijf je de aubergine droog met keukenpapier.

Aubergines zijn een seizoensgroente in de maanden juli tot en met oktober.

Het recept

In dit recept heb ik de aubergine niet ingestreken met zout. Dit komt omdat ik een kleine hoeveelheid aubergine geroosterd heb op een hoge temperatuur. Hierdoor is veel van het vocht verdampt.

Klik hier voor dit snelle lunchrecept!

Meer (w)eten?

Kijk dan eens op mijn blog of mijn website. Door de zoekfunctie bovenaan rechts te gebruiken kun je snel en gericht zoeken naar bepaalde informatie.

Eten zonder zorgen?

Wil je professioneel voedingsadvies op maat met blijvend resultaat en lekkere recepten? Wil jij steeds met volle goesting eten en genieten? Boek een afspraak bij diëtiste Hilde.

[su_button url=https://dietiste-hilde.salonized.com/widget_bookings/new/ target=blank background=#c0cf97 size=8 center=yes]Boek nu een afspraak[/su_button]