Creatief met restjes eten

Restjes eten
Zonnig eten op een druilerige zaterdag!

Creatief zijn met restjes eten is soms een uitdaging, maar het is de idale manier om voedselverspilling tegen te gaan. De beste manier om geen restjes te hebben is de juiste portie klaarmaken, maar dat lukt niet altijd. Restjes gooi je best niet zomaar weg. Dat is zonde voor je portemonnee en voor het milieu. Hergebruik van restjes is een beter plan!

Hoe ik mijn restjes verwerkte

Ik vond op zaterdag deze restjes in de koelkast:

  • vegetarische préparé
  • enkele blaadjes sla
  • een gekookt eitjje
  • een eenzaam sneetje kaas
  • restje kruidenkaas
  • 3 radijzen
  • restje van vegetarische spread op basis van oesterzwammen

Ideaal om een feestelijke lunch mee te maken. Ik kocht enkel een stokbrood.

Leg nadien de broodjes op een mooie schotel en je hebt een broodjesbuffet!

Meer tips over restjes eten

In het artikel over portiegroottes gaf ik ook al tips om verspilling tegen te gaan.

Voedselverspilling tegengaan met Too Good To Go

Wist je dat meer dan 1/3 van ons voedsel verspild wordt? Meer tips en manieren om creatief met voedselrestjes om te gaan vind je bij Too Good To Go. Deze organisatie ontwikkelde een app om voedselverspilling tegen te gaan. Hiermee willen ze iedereen inspireren en in staat stellen om actie te ondernemen tegen voedselverspilling.