Recept
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 150 gram spekreepjes van kalkoen
- 150 gram gemengde soepgroenten
- 500 gram witte kool
- Italiaanse kruiden, 1 eetlepel
- Peper en zout
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik witte bonen in tomatensaus (400 gram)
Voorbereiding
Pel de ui en snijd in ringen.
Snij 500 gram witte kool in fijne reepjes.
Voor de gemengde soepgroenten koos ik een voorgesneden zakje uit de versafdeling van het warenhuis 😊 – Het moet vooruitgaan!
Bereiding
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soepkom, voeg de ui en de kalkoenspekjes toe en laat even bakken.
Schep de soepgroenten en de witte kool erbij en laat even meebakken.
Giet er de witte bonen in tomatensaus en de tomatenblokjes bij.
Strooi er de Italiaanse kruiden over.
Vu aan met 1 liter water.Laat gedurende 20 minuten pruttelen op het vuur.
Afwerking
Schep de soep in een bord. De soep bevat iets minder water, want je ziet de groenten duidelijk uitsteken boven de soep.
Serveer met vezelrijk brood met een likje kruidenboter.