Memento Mori

Aan het eind van het jaar is het tijd voor een overzicht. Vaak focussen we ons op materiële zaken, maar heb je er al eens bij stilgestaan hoe jij de vakjes op je levenskalender tot hier toe hebt gevuld?

Je leven bestaat uit 4160 weken (indien je uitgaat van een gemiddelde leeftijd van 80 jaar). Je kan dit visualiseren op een A4’tje door een kalender die bestaat uit 80 lijnen met 52 vierkantjes.

Dit type kalender is een Memento Mori-kalender.  ‘Memento Mori’ is Latijn en betekent ‘Denk aan je dood.’ Het helpt om je te focussen op wat er echt toe doet. Door je te realiseren dat je leven eens ophoudt, zal  je beter in staat zijn om je te concentreren op de dingen die er echt toe doen. Deze kalender helpt je hier bewust mee om te gaan en je te herinneren dat het leven te kort is voor piekeren, zorgen over meningen van anderen en het uitstellen van dromen.

Aan het eind van elke week kleur je een vierkantje en je staat dan even stil bij de afgelopen week. Heb je de voorbije week de juiste prioriteiten gelegd? Zijn er dingen die je wil veranderen? En als je vooruitkijkt naar volgende week; vraag je je dan af of er dingen zijn die je je wil herinneren op je sterfbed?

 

Wil jij komend jaar focussen op wat belangrijk is?

Wil je een fijne relatie met je lijf en met eten krijgen?

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *