Visie diëtiste Hilde

 

Visie

 

Ik ga samen met jou op zoek naar wat voor jou de meest ideale voeding is. Er bestaat immers geen standaardvoeding: wat voor de ene persoon aan te raden is, kan bij iemand anders voor problemen zorgen.

Ieder lichaam is anders, iedereen heeft andere behoeften. Heb je een drukke job? Heb je veel stress? Heb je een bepaalde aandoening? Gepersonaliseerde voeding geeft de juiste brandstof aan je lichaam zodat je de hele dag fit en energiek bent.

Diesel of benzine?

Ik vergelijk ons lichaam met een auto, die heeft ook brandstof nodig om vooruit te geraken. Diesel en benzine zijn allebei brandstoffen, maar wat gebeurt er nadat je diesel in een benzinemotor tankt? Je staat stil.

Eten zonder zorgen

Tegenwoordig worden we overstelpt met allerlei commerciële voedingstips. Elke week verschijnt er een nieuwe superfood of een spectaculair dieet in de pers.

Het is mijn taak om jou betrouwbaar en gepersonaliseerd voedingsadvies te geven. Ik help jou om te kiezen uit het overweldigend aanbod van voedingsmiddelen. Indien je een allergie of intolerantie hebt, zoek ik uit welke voedingsmiddelen geschikt zijn voor jou. Zodat je kan eten zonder zorgen.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat je een “dieet” moet volgen. Ik heb het liever over gezonde voeding. Het woord dieet heeft dikwijls een negatieve betekenis. Het betekent vaak in een korte periode grote inspanningen doen om bijvoorbeeld enkele kilo’s af te vallen.
Wat we echt willen is een verandering in levensstijl. Een gezonde levensstijl zal meestal zorgen voor een gezond gewicht.
Om je daarbij te helpen bied ik je trajecten voor een gezonde levenstijl aan. In deze trajecten zoeken we een eetpatroon dat erop gericht is om jou in optimale conditie te houden. Dat eetpatroon is voor iedereen verschillend. Iedereen krijgt dus een gepersonaliseerd advies.

Hoe kan ik eten zonder zorgen? 

Uiteraard willen we vermijden dat er een jo-jo effect optreedt. Door op korte tijd snel af te vallen door commerciële diëten heeft je lichaam niet de tijd om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Na het “dieet” komen die kilo’s er weer bij omdat dit “dieet niet geschikt was voor jouw lichaam.
Proteïnediëten geven vaak snel gewichtsverlies, maar na het dieet vliegen de kilo’s er weer aan. Bovendien kan dit soort diëten op lange termijn de gezondheid schaden door overbelasting van de nieren. Door de grote inname van eiwitten die in dit dieet vooral komen uit rood vlees, volle melkproducten en andere vetrijke voedingsmiddelen kan het cholesterolgehalte stijgen. Dit leidt tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart en vaatziekten, beroertes en kanker.

De Hoge Gezondheidsraad raadt aan om zowel eiwitten, koolhydraten als vetten dagelijks op het menu te zetten. Terwijl bij een proteïnedieet vaak de totale energieaanbreng uit eiwitten bestaat.

Wil je enkele kilootjes kwijtspelen of lijd je aan spastisch colon? Heb je een voedselallergie, een voedingsintolerantie? Ben je een emo-eter en wil je voor eens en altijd een gezonde relatie met voeding?

Ik wil samen met jou zoeken naar een gepaste levensstijl om op die manier je welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.
Doordat ik zelf graag in de keuken sta, kan ik recepten snel aanpassen zodat ze ook voor jouw specifieke voedingsbehoeften geschikt zijn.
In mijn praktijk in Geraardsbergen vind je een antwoord op al je voedingsvragen.
Op mijn blog vind je receptjes die je kunnen inspireren.

[su_button url=https://dietiste-hilde.salonized.com/widget_bookings/new/ target=blank background=#c0cf97 size=8 center=yes]Boek nu een afspraak[/su_button]

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.