Hutsepot

Hutsepot met kalfsblanquette

Het derde recept in de reeks maaltijdplanner voor meer tijd en geld is een simpele hutsepot.

Tijd en geld besparen met dit recept?

  • Hutsepot is een dankbaar gerecht omdat je ermee kan experimenteren. Je kan afwisselen tussen vleessoorten.
  • In dit recept gebuiken we kalfsblanquette, maar je kan ook kip of quorn gebruiken
  • Smaakt ook lekker met vis! Denk er wel aan dat vis minder lang moet garen dan vlees. Je voegt de vis pas op het laatste toe en legt die bovenaan de groenten. Zo valt de vis niet teveel uiteen.
  • Hutsepot bevat veel groenten en is ideaal om resten van groenten in te verwerken. Ligt er nog een eenzaam worteltje in de koelkast of een stuk kool? Snijden en door de hutsepot doen!
  • Dit gerecht kan je perfect de dag voordien klaarmaken. Hierdoor krijgt het zelfs meer smaak. Laat de hutsepot een nachtje in de koelkast staan: zo komen de smaken mooi tot hun recht.
    Een ideaal recept dus om tijdens het weekend te maken! Op maandagavond moet je de hutsepot enkel nog opwarmen.
  • Hutsepot is een eenpansgerecht. Een groot voordeel van een eenpansgerecht? Veel minder afwas!