Nostalgische fruittaart

Ik kreeg het recept voor deze taart van een lieve vriendin en buurmeisje zo’n 40 jaar geleden. Recepten die je wilde bewaren, schreef je over met de hand. Ik beschikte toen over een typemachine met 2 kleuren! Je kon er titels mee in een andere kleur zetten. Ondertitels kon je accentueren door =-tekens na mekaar te typen. Wat een luxe!

Veel van die recepten heb ik bewaard en af en toe maak ik er zo nog eens eentje. Het origineel getypte recept vind je hier! Het is een taart die je maakt op een bakplaat van je oven. Door de grootte van de bakplaat heb je ineens 20 porties, daarom bakte ik deze taart als tiener vaak als er bij ons thuis veel bezoek kwam.

Momenteel moeten we door Corona in ons kot blijven. Je kan de taart eventueel delen met anderen indien je de hygiënregels respecteert bij het snijden en geen rechtstreeks contact hebt bij het afleveren van het gebak. Je kan de taart ook in porties snijden en invriezen nadat ze afgekoeld is.

  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Leg deeg op bakplaat. Maak gebruik van bakpapier!
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Fruitbeleg op deeg
  • class=wp-block-jetpack-slideshow_image
    Gebakken taart

Ik heb het recept van toen wel wat aangepast. De hoeveelheid suiker heb ik verminderd naar 200 gram. En ik varieer ook in het beleg van de taart. Ik gebruik meestal een combinatie van appel of peer en ananas uit blik.

Ik gebruik ook steeds een bakpapier dat ik op de ovenplaat leg. Anders wordt het moeilijk om de taart te ontvormen.

De afwerking met poedersuiker vind ik overbodig, want de taart is zoet genoeg. Zeker als je ze nadien bestrijkt met confituur.

De noten laat ik ook weg. De taart is al calorierijk genoeg!