Over diëtiste Hilde

Ik behaalde met grootste onderscheiding mijn diploma Bachelor in de voedings- en dieetkunde aan de Erasmushogeschool. Doordat dit een wetenschappelijke opleiding aan een hogeschool is, ben ik door de overheid officieel erkend als diëtiste.

Ik heb een zelfstandige diëtistenpraktijk in Geraardsbergen waar ik jou gepersonaliseerd voedingsadvies geef. In mijn praktijk behandel ik zowel gezonde als zieke mensen. Heb je last van hoge bloedruk, te hoge cholesterol, buikpijn, verteringsproblemen dan kijk ik samen met jou naar aangepaste voeding. Ik werk steeds volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.

Omdat ik grote interesse heb in spastisch colon (prikkelbare darm) schreef ik een bachelorproef over dit onderwerp. Ik stelde de resultaten van mijn bachelorproef voor in een artikel dat in oktober 2019 verscheen in het vaktijdschrift van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Hierdoor deed ik heel wat expertise op over deze aandoening.

Ik nam met mijn bachelorproef deel aan de Nutrifacts Award 2019. Een korte indruk van mijn bachelorproef krijg je met de presentatie die ik gaf tijdens de Award.

Ik begeleid jou bij al je voedingsvragen. Je kan bij mij terecht voor algemeen voedingsadvies, problemen bij allergie of intolerantie, spastisch colon en het FODMAP-arm dieet.

Ik volgde extra opleidingen om via de voeding de klachten van spastisch colon te verminderen. Een goede verbetering van de klachten kan komen door het volgen van het FODMAP-arm dieet. Aangezien dit een eliminatiedieet is (je eet bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk niet) volg je dit best onder leiding van een diëtiste. Het doel van dit dieet is dat je weer kan eten zonder zorgen. Dus eten zonder buikpijn, krampen of andere ongemakken.

Ik ben lid van de FODMAP Diëtisten. Dit is een groep diëtisten die gespecialiseerd is in de begeleiding van het FODMAP-arm dieet. Tijdens workshops en bijscholingen blijven we up to date betreffende het FODMAP-arm dieet.

Je kan bij mij ook terecht voor raad bij voedingsallergie en intoleranties. Denk dan aan glutenintolerantie, lactose-intolerantie, fructose intolerantie. Of heb jij of je kind een allergie aan koemelkeiwit, ei, vis of andere allergenen?

Ik ben lid van de Allergiediëtisten. Dit betekent dat ik me blijf bijscholen op vlak van allergieën en intoleranties.

Als zelfstandig diëtiste ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD). Ik ben erkend door het RIZIV (Erkenningsnummer: 5-64830-01-601). Omdat ik erkend ben als diëtiste vind je mij ook terug op de sociale kaart.