Over mij

Over mij en mijn manier van werken

Hilde De Schuyteneer - Diëtiste

Wat doet een diëtist?

Veel mensen denken dat een diëtist enkel helpt om af te vallen. Dit klopt niet!

Als diëtist ben ik een specialist op het gebied van gezondheid en voeding. Ik help je  bij alle soorten voedingsvragen. Er zijn immers veel aandoeningen en klachten die je kan oplossen door een beter voedingspatroon.

Ik ben vooral gespecialiseerd in maag- en darmproblemen door allergie, intolerantie of een prikkelbare darm.

Ik begeleid ook veel patiënten met een verstoorde relatie met eten. Dit kan zich uiten door emo eten of eetbuien.

Waarom ik diëtiste werd, lees je hier. 

Verder in het artikel lees je meer over mij en over wat je kan verwachten als je bij mij langskomt.

 
dietiste Hilde
Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat doet diëtiste Hilde?

  Maag en darm

  Heb je maag- en darmproblemen veroorzaakt door een prikkelbare darm, voedingsallergieën of voedselintoleranties? Dan help ik je om je klachten aan te pakken door voeding.

   

  Voeding of vulling? Wat heb je nodig?

  Soms kan je een moeilijke relatie met eten hebben:

  • Heb je schuldgevoel als je bepaalde dingen eet?
  • Eet je als je stress hebt?
  • Of vergeet je te eten als je stress hebt?
  • Krijg je soms eetaanvallen ?

  Dan werken we eraan om te leren luisteren naar wat jij nodig hebt. Heb je honger of zin om te eten en hoe kan je dat leren voelen?

  We laten nooit voedingsmiddelen weg tenzij ze jou klachten bezorgen (zoals bij darmproblemen). Niet omdat de voedingshype van het moment zegt dat je bijvoorbeeld geen gluten mag eten.

   
  belly, stomach pain, pains-3865433.jpg
  emoticons, smilies, set-150528.jpg

  Wat kan je van mijn begeleiding verwachten?

  Over mij: Wat doe ik
  • Heb je last van maag- of darmproblemen door allergie of intolerantie dan zoeken we uit hoe je zonder klachten kan eten.
  • Voel je gelukkig in je lichaam ongeacht lengte, breedte, hoogte, haarkleur, schoenmaat of andere uiterlijke kenmerken. Dit bereiken we door een gezonde relatie met eten op te bouwen waardoor jij je goed in je vel voelt.
  • Advies à la carte, helemaal aangepast aan jouw leven. We zijn allemaal verschillend dus waarom zouden we allemaal hetzelfde eten? Een voedingsadvies voor Jan is niet noodzakelijk een goed advies voor Peter.
  • Ik help je om je weg te vinden in het immense aanbod van voeding zodat jij bewust kan kiezen waarom je iets eet. Zelf hou ik van echt en lekker eten en die passie wil ik je ook laten voelen.
  • Een luisterend oor, een coachende en begripvolle houding. Zoals een van mijn patiënten zegt: “Hilde neemt altijd tijd om te luisteren, toont enorm veel empathie en oordeelt nooit. Ik voel me er steeds weer begrepen of ik nu goed ben bezig geweest of niet.”
   

  Wat doe ik niet?

  Wat doe ik niet. Over mij
  • Politie agent spelen en je allerlei regeltjes opleggen door je eten op te delen in “goed” of “slecht” eten. Ik heb tijdens mijn consultaties geen zwaailicht. Ik wil meer een gps zijn. Jij zit aan het stuur en kiest de weg die we afleggen. En soms moet je al eens “omkeren”, want af en toe negeer je de gps en kom je op een dood spoor. Maar soms wil je van de hoofdweg om even te rusten. En net die omweg geeft vaak een mooi uitzicht!
  • Ik ben Harry Potter niet en heb geen toverstaf. Daardoor kan ik geen instant wonderen voor jou verrichten. Wil jij een andere relatie met eten dan zullen we daar samen moeten aan werken. De gebraden kippen vallen bij wijze van spreken niet zomaar uit de lucht.
  • Ik verkoop geen pillen, sapjes of shakes, omdat bewezen is dat die dingen op lange termijn niet werken. Wil je een normale relatie met eten dan heb je echt eten nodig en geen voorverpakte onherkenbare ingrediënten.
  • Jou een vals gevoel van veiligheid geven door je aan te zetten om de hele dag calorieën te tellen. Het is niet omdat je calorieën telt dat je een goede relatie met voeding hebt. Hoe kleiner de focus op wat niet mag hoe groter de kans dat je oprecht geniet van je eten.
   

  Maak gratis kennis!

  Mijn passie is om jou te helpen om te eten zonder zorgen.

  Je vindt me in mijn zelfstandige praktijk in het landelijke Zarlardinge, deelgemeente van Geraardsbergen.

  Maak je graag eerst kennis vooraleer een uitgebreid eerste gesprek vast te leggen? Dan kan je ook altijd een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten boeken in mijn agenda.

  • We overlopen tijdens dat gesprek of ik jou kan helpen om te eten zonder zorgen.
  • We komen er dan achter of jij je kan vinden in mijn visie.
  • Stel ik tijdens het gesprek vast dat jouw hulpvraag buiten mijn expertise valt dan stuur ik je graag door naar een gespecialiseerde collega-diëtist.
   

  Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

  Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

  Heb je bijkomende vragen?

  Stuur me je vraag door via het contactformulier.

  mijn werkwijze

  Een persoonlijke aanpak

  Vrijblijvend gesprek

  1

  Opstarten traject

  2

  Opvolging

  3