Beetje depri door de eerste herfstkou? Word warm met dit receptje.
Ingrediënten (4personen)
- 200 gram hamblokjes
- 500 gram champignons
- 500 g erwten (diepvries)
- 1 rode en 1 groene paprika
- Bieslook 10-15 sprietjes
- 2 rode uien
- 850 gram voorgegaarde krieltjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij en reepjes.
- Snij de uien in ringen.
- Reinig de champignons en snij in 4.
- Snipper de bieslook.
Werkwijze
- Kook de erwten gedurende 5 minuten in lichtgezouten water.
- Verhit olijfolie in een grote pan, bak hierin de uien, champignons, de paprika en de krieltjes.
- Kruid met peper en zout.
- Regelmatig roeren.
- Laat ongeveer 8 minuten bakken.
- Meng er de erwtjes en de hamblokjes onder.
- Verhit in een andere pan olijfolie en bak hierin 4 spiegeleieren.
Presentatie
- Verdeel het aardappelpannetje over de borden.
- Leg op elk bord een spiegelei.
- Bestrooi met bieslook.
Informatie allergenen. Dit gerecht bevat: ei
Download het recept: aardappel-groentepannetje met hamblokjes en spiegelei