Recept: aardappel groentepannetje met hamblokjes en spiegelei

Beetje depri door de eerste herfstkou? Word warm met dit receptje.

class=wp-image-1130/

Ingrediënten (4personen)

  • 200 gram hamblokjes
  • 500 gram champignons
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • Bieslook 10-15 sprietjes
  • 2 rode uien
  • 850 gram voorgegaarde krieltjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij en reepjes.
  • Snij de uien in ringen.
  • Reinig de champignons en snij in 4.
  • Snipper de bieslook.

Werkwijze

  • Kook de erwten gedurende 5 minuten in lichtgezouten water.
  • Verhit olijfolie in een grote pan, bak hierin de uien, champignons, de paprika en de krieltjes.
  • Kruid met peper en zout.
  • Regelmatig roeren.
  • Laat ongeveer 8 minuten bakken.
  • Meng er de erwtjes en de hamblokjes onder.
  • Verhit in een andere pan olijfolie en bak hierin 4 spiegeleieren.

Presentatie

  • Verdeel het aardappelpannetje over de borden.
  • Leg op elk bord een spiegelei.
  • Bestrooi met bieslook.

Informatie allergenen. Dit gerecht bevat: ei

Download het recept: aardappel-groentepannetje met hamblokjes en spiegelei