Romige lasagne met spinazie

Vandaag volgde ik een online bijscholing van de FODMAPP-diëtisten met een leuke opdracht: maak een FODMAP-arme lunch met foto. Ik maakte een romige lasagne met spinazie.

Volg je het FODMAP-arm dieet en heb je nood aan inspiratie? Dan is dit recept geschikt voor jou!

FODMAP-arme lasagne

Zo maak je het:

Ingrediënten

800 gram spinazie

1 fles passata tomaten (400 ml)

Groen deel van 1 lente ui

Lasagnebladen gedroogd (pakje 500 gram) – opties: lasagne op basis van bruine rijst of merk Orgran

Peper en zout

1 liter lactosevrije melk

50 gram boekweitbloem of arrowroot om de béchamelsaus te binden

Geraspte kaas naar smaak

Olijfolie

Voorbereiding romige groentensaus

Groenten

  • Maak de spinazie schoon en stoof in een eetlepel olijfolie.

Maak een eenvoudige béchamelsaus

  • Strooi de bloem in de koude melk en klop goed door.
  • Zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Blijf goed roeren met de klopper.
  • Laat doorkoken.
  • Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Roer de spinazie door de béchamelsaus. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Passata afwerken

Stoof het groen van de lente-ui.

Voeg er de passata bij en kruid met paprika, tijm, rozemarijn.

Laat even pruttelen.

Overige voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Bereiding – opbouw lasagne

Neem een ovenschotel (of individuele potjes als je dat liever hebt).

Doe een laagje romige groenten in de ovenschaal.

Bedek met lasagnevellen.

Lepel hierover opnieuw een laag romige saus.

Werk verder tot alles op is. Eindig met een dikke laag passata zodat de lasagnebladen goed bedekt zijn. Anders worden ze hard (of verbranden ze) in de oven.

Strooi de kaas over de ovenschotel.

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ° C.

Alternatieve bereiding: vervang de spinazie door andijvie