Genoeg gedroomd: ik begin eraan!

Je wil graag een verandering aan je levenstijl want je bent het echt beu dat de kilo’ s steeds terugkomen. Je kan genoeg redenen verzinnen om alles bij het oude te laten. Kan je ook redenen bedenken waarom je wel iets zou veranderen?

Ik heb niets te verliezen, hoogstens een paar kilo’s

Als ik geen actie onderneem zal er niets veranderen.
Met andere woorden: als ik gewoon doe zoals ik altijd deed, zal er niets veranderen. Die extra kilo’s zullen niet zomaar verdwijnen. Alleen sneeuw verdwijnt door de zon.

Ik ben het beu om gefrustreerd in het pashokje te staan

Ik heb de laatste jaren vaak een grotere kledingmaat gekocht. Daar is niets mis mee, want er is genoeg keuze in grotere kledingmaten.
Maar er hangt nog zoveel leuke kledij in mijn kast, waar ik net niet niet meer in pas. Als ik mijn levensstijl aanpas, kan ik shoppen in mijn eigen kleerkast in plaats van steeds een grotere kledingmaat te kopen.

Ik sta er niet alleen voor

Ik laat me bij mijn nieuwe levensstijl begeleiden door een professionele trainer. De diëtist heeft een uitgebreide productkennis en weet steeds producten te vinden die bij mij in de smaak vallen. Deze voedingsprofessional beantwoordt al mijn vragen. Ik krijg recepten, maandmenu’s en tips mee. Hierdoor doe ik telkens nieuwe inspiratie op.
De diëtist heeft ervaring met gewichtsverlies en kan me steunen en motiveren.

Ik kan samen met mijn gezin eten

Bij vorige dieetpogingen schrapte ik brood, pasta en frietjes. Na enkele maanden was ik dat kotsbeu. Als ik alleen at dan lukte dat nog wel, maar als ik met het gezin at, zat ik verlekkerd te kijken naar de aardappen op hun bord. Na het eten voelde ik me niet voldaan. Ik had nochtans veel groenten gegeten.

Nu mag ik alles eten, want mijn diëtiste heeft me uitgelegd dat het zinloos is om bepaalde voedingsmiddelen te schrappen.

Wat heb jij te verliezen?