Tip of traject?

Wil je wat tips voor een gezonde levensstijl? Koop dan een zelfhulpboek of verzamel wat tips in tijdschriften of kranten.

Wil je echt iets veranderen omdat je al gemerkt hebt dat tips alleen niet helpen? Je hervalt bijvoorbeeld snel in oude gewoontes. Of na enkele weken is je motivatie weg. En komen de kilo’s en de frustratie terug.

Verandering verloopt altijd niet volgens een vast patroon. Er is geen vast stappenplan met tips, omdat elke mens uniek is. Daarom stel ik altijd een traject voor als je gezonder wil gaan leven. Op die manier geef je jezelf voldoende tijd om te veranderen.

Tijdens de begeleiding stel ik dikwijls vast dat er meer nodig is dan professioneel voedingsadvies.  Zeker als mijn patiënt al talloze dieetpogingen ondernomen heeft. Daarom  wil ik me nog meer toeleggen op het coachen van patiënten.

Tijdens consultaties voel ik dat de  vraag “Waarom eet je?” belangrijker is dan de vraag  “Wat eet je?”. En die “waarom” heeft vaak te maken met oude gewoonten en patronen. Als we erin slagen om die oude patronen te ontdekken en te doorbreken kunnen we resultaat boeken.

Omdat ik nog meer inzicht wil krijgen in eetgedrag zal ik vanaf september een 6 maanden durend coachtraject voor diëtisten volgen. Op die manier zal ik mijn patiënten nog beter kunnen begeleiden.