Tip of traject?

Tips voor een gezonde levensstijl? Koop dan een zelfhulpboek of verzamel wat tips in tijdschriften of kranten. Wil je wat vermageren dan vind je genoeg tips. Wat als je die allemaal uitgeprobeerd hebt hebt? Wat gebeurt er als je merkt dat je snel in oude gewoontes hervalt?

Tips gezonde levenstijl

Helpen tips?

Wil je echt iets veranderen omdat je al gemerkt hebt dat tips alleen niet helpen? Je hervalt bijvoorbeeld snel in oude gewoontes. Of na enkele weken is je motivatie weg. En komen de kilo’s en de frustratie terug.

Verandering verloopt altijd niet volgens een vast patroon. Er is geen vast stappenplan met tips, omdat elke mens uniek is. Daarom stel ik altijd een traject voor als je gezonder wil gaan leven. Op die manier geef je jezelf voldoende tijd om te veranderen.

Een traject levert meer op dan tips over gezonde levensstijl

Tijdens de begeleiding stel ik dikwijls vast dat er meer nodig is dan professioneel voedingsadvies. Zeker als mijn patiënt al talloze dieetpogingen ondernomen heeft. Daarom  leg ik me toe op het coachen van patiënten.

Tijdens consultaties voel ik dat de  vraag “Waarom eet je?” belangrijker is dan de vraag  “Wat eet je?”. En die “waarom” heeft vaak te maken met oude gewoonten en patronen. Als we erin slagen om die oude patronen te ontdekken en te doorbreken kunnen we resultaat boeken.

Tijdens het coachen stappen we samen in een traject. Door regelmatig samen te werken is er tij om het ruimere plaatje te bekijken. Je bent meer dan je eten!

Je investeert enkele maanden in professioneel voedings- en leefstijladvies en je plukt er voor de rest van je leven de vruchten van.

Coachen versterkt advies

Uiteraard verwacht je voedingsadvies van een diëtist. Als je al je hele leven op dieet bent dan is voedingsadvies niet genoeg. Het is minstens even belangrijk om inzicht wil krijgen in je eetgedrag.

Om patiënten daarbij te helpen heb ik zelf een intensieve bijkomende opleiding gevolgd om inzicht te krijgen in de psychologie van eetgedrag. Op die manier kan ik mijn patiënten beter helpen.

Meer (w)eten?

Kijk dan eens op mijn blog of mijn website. Door de zoekfunctie bovenaan rechts te gebruiken kun je snel en gericht zoeken naar bepaalde informatie.

Eten zonder zorgen?

Wil je professioneel voedingsadvies op maat met blijvend resultaat en lekkere recepten? Wil jij steeds met volle goesting eten en genieten? Boek een afspraak bij diëtiste Hilde.