Deze wortelspread is een broodbeleg dat past in een gezond voedingspatroon. De spread is volledig plantaardig en dus ook geschikt voor vegetariërs of veganisten. De spread bevat gezonde vetten die komen uit de sesampasta en de koolzaadolie. Bovendien krijg je door de plantaardige ingrediënten ook extra vezels binnen.
Ingrediënten
- 100 gram wortels
- 100 gram gare kikkererwten
- sap van 1/2 citroen
- 1 eetlepel sesampasta (tahin)
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1/2 koffielepel gemalen komijn
- peper en zout
Bereiding
- Schraap de wortels en snij in ringetjes. Stoom ze gaar. In de microgolf stel je de oven in op 600 W gedurende 3 minuten.
- Pers de citroen.
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een homogeen mengsel.
- Proef en kruid naar smaak bij.
Tip voor de feestdagen
Gebruik de spread als aperitiefdip met gesneden wortel- of komkommerstaafjes.
Je kan de spread enkele dagen in de koelkast bewaren. Om feeststress te vermijden kan je die dus enkele dagen voor het feest klaarmaken.
Bewaar je het recept graag? Je vindt het hier.