Vermageren door schoonmaken?

Vermageren door schoonmaken? Denk je: “Dit is weer een of ander wondermiddel dat geen resultaat geeft?” . In deze blog geef ik je enkele redenen om snel je poetsgerief boven te halen. Je krijgt bovendien 2 tips om zelf een een ecologisch poetsmiddel te maken.

Wil je vermageren zonder dieet? Dan kies je een evenwichtig voedingspatroon en zorg je best voor wat extra beweging. Door te bewegen verbrand je immers calorieën, maar ook je conditie vaart er wel bij. Je versterkt je spieren, waardoor je meer energie verbruikt en daardoor voel je je fitter.

Om extra te bewegen hoef je zelfs je deur niet uit. Schoonmaken is immers ook bewegen.

Poetsen is een klus waar we vaak tegenop zien. Heb je dit karweitje al eens van een andere kant bekeken?

Je wordt blij van schoonmaken

Zet een muziekje op en vlieg erin. Herken je nadien dat blije gevoel als je hele huis fris ruikt?

Door de endorfines die vrijkomen door de vrolijke sfeer en de frisse geur krijg je een geluksgevoel net zoals bij het eten van chocolade.

Tip: maak je eigen ecologische en lekker geurende allesreiniger met het recept hieronder.

class=wp-image-7415/

Minder stress

Zet je gedachten op nul en richt je volle aandacht op het werk waar je op dat moment mee bezig bent. Het enige waar je aan kunt denken is hoe je het best alles schoomaakt. Je hebt moeite gedaan, maar het resultaat mag gezien worden. Een opgeruimde leefomgeving zorgt voor een kalm en rustig gevoel.

Propere ruiten = propere geest

Voel je je minder goed in je vel dan ben je geneigd om alles te laten liggen. Je ziet minder helder als je door vuile ramen kijkt.

Doe het eens anders. Ben je in een neerslachtige bui? Begin dan op te ruimen en ramen te poetsen. Je zal zien: je voelt je in een mum van tijd stukken beter!

Weg met vet in je keuken en je lijf! Vermageren door schoonmaken

Wil je wat (winter)kilo’s kwijt? Je hoeft daarvoor niet uit je kot te komen! Je kan ook een work-out doen in je eigen huis. Door schoon te maken beweeg je extra. Bovendien verbrand je ook nog eens extra calorieën.

Je kan zelfs behoorlijk wat energie verbruiken door schoon te maken. Door een uur ramen te lappen verbruik je evenveel energie als door een uur te wandelen.

Tip: zoek je een drastische oplossing om je keuken te ontvetten? Maak dan eens een ecologische ontvetter met het recept hieronder.

Vermageren

Zoek je een drastische oplossing om je buikvet te lijf te gaan?

Kijk dan eens op mijn blog of mijn website.

Wil je individueel en professioneel voedingsadvies op maat met blijvend resultaat en lekkere recepten? Boek een afspraak bij diëtiste Hilde.

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.