vermageren Geraardsbergen

Vermageren in Geraardsbergen

Vermageren zonder jojo-effect

Dieet of levensstijl?

Maak je je zorgen over je gewicht? Heb je al allerlei diëten geprobeerd? Heb je last van het jojo-effect?

Wil je een aanpak die zorgt voor blijvend  resultaat op lange termijn? Dan ben je  bij diëtiste Hilde aan het goede adres.

Let op: bij mij kan je niet terecht voor een crashdieet! Ik zoek met jou naar een gezonde levensstijl omdat dat de beste garantie is voor een fit en energiek leven.

Doordat ik gewichtsneutraal werk, focus ik op je algemene gezondheid in plaats van het cijfer op de weegschaal.  Het is immers niet omdat je een “goed” gewicht hebt dat je automatisch gezond bent!

Ik geef enkel professioneel en individueel advies dat aansluit bij jouw manier van leven en jouw voedingsbehoeften. Bij mij krijg je geen dieet, want jouw gezondheid en welzijn zijn voor mij prioritair.

 

Levensstijl zonder dieet

De enige manier om een gezond gewicht te hebben of te krijgen is simpel:

  • focus op een gezonde levensstijl
  • kies voor een gezond voedingspatroon
  • slaap voldoende
  • beweeg regelmatig
  • geniet van het leven

In mijn consultaties draait het vaak om meer dan voeding. Slaap je niet goed? Heb je veel stress? Dan heeft dat ook een invloed op je gewicht. Dan zoeken we samen uit wat we daaraan kunnen doen.

 
Vermageren in Geraardsbergen

Wat mag ik eten?

Verwacht van mij geen A4’ tje met enkele simpele adviezen of een lijst van verboden eten.
Ik geef je wel een uitgebreid en schriftelijk advies mee zodat je lekker en gevarieerd kan eten. Ik zal nooit eten verbieden, want ik ben geen lid van de dieetpolitie.

 

Crashdiëten: je verliest enkel je gezondheid

Met een crashdieet zal je spectaculair afvallen, maar na het dieet komt je oude gewicht pijlsnel terug. Je komt dan in een vicieuze cirkel van diëten en bijkomen (het jojo-effect). Na elk volgend crashdieet word je zwaarder dan voor het crashdieet.

Crashdiëten zijn bovendien gevaarlijk omdat ze niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het gevaar bestaat dat je niet alleen kilo’s maar ook je gezondheid verliest. Dit komt omdat dergelijke diëten geen rekening houden met wat jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

 

Wil je fit en energiek zijn?

Ik ben, net als mijn collega-diëtisten, een voedingsprofessional die persoonlijk advies geeft dat gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten.

Tijdens mijn opleiding tot diëtist heb ik me gespecialiseerd in de voedingsbehoeften van het menselijk lichaam. Ik vertaal voedingsadviezen naar jouw persoonlijke behoeften. Ik geef advies voor jou persoonlijk en niet voor Jan en Alleman. Wat voor de ene mens goed is om te eten is dat niet altijd voor de andere.

Doordat ik jouw voedingspatroon uitgebreid analyseer, geef ik je tips en tricks om te eten zoals jij graag eet. Het is niet de bedoeling om je op dieet te zetten. Ik help je om keuzes te maken in het immense aanbod in de winkel. Op die manier vind jij producten die echt bij je passen. 

 

Vermageren zonder dieet in Geraardsbergen bij diëtiste Hilde – Mijn aanpak

Meer is soms beter!

Denk niet automatisch dat je minder mag eten. Het gaat meestal niet om minder maar om anders of zelfs meer te gaan eten!

 

Emotioneel eten

Soms is er meer aan de hand. Ben je al je hele leven op dieet en grijp je vaak naar eten als troost of gebruik je eten tijdens lastige momenten in je leven? Eet je soms uit verveling of eenzaamheid? Dan is er sprake van emo-eten. Op dat moment weet je al wat je best eet om je gezond te voelen, maar het is voor jou moeilijk om deze adviezen om te zetten in de praktijk. Soms komen er emoties tussen die je eetgedrag bepalen. Dan is er een andere aanpak nodig.

 

Een gezonde levenstijl zonder dieet bij een diëtiste in je eigen streek

Ik begeleid vooral patiënten uit de regio Geraardsbergen, Galmaarden, Lierde, Ninove, Brakel, Zottegem, Oudenaarde, Zwalm. Ook patiënten van over de taalgrens (Ghoy, Lessines, Deux-Acren) zoeken begeleiding bij mij als ze op een gezonde gewicht wensen te verlieze

 

Voordelen levensstijl zonder dieet

  • Professioneel dieetadvies op maat. Geen voorgedrukte schema’s maar echt advies aangepast aan jouw leven.
  • Geen hongergevoel door variatie en focus op lekker eten.
  • Je moet geen punten tellen of je eten op de weegschaal leggen.
  • Blijvend resultaat: doordat je nieuwe voedingsgewoonten aanleert is er geen jojo-effect.
 

Resultaat gezonde levensstijl zonder dieet

Je eet gezond en gevarieerd. Je leert aanvoelen wanneer je honger hebt of wanneer je zin hebt om te eten (intuïtief eten).

Hierdoor voel je je energiek.

Je leert liefdevol samenwerken met je lichaam om het te voorzien van de voeding waaraan je behoefte hebt.

Je vindt manieren om te bewegen op een manier waarbij jij je goed voelt.

Je krijgt een andere levensstijl zonder dieet.  Er is dus geen sprake van een jojo-effect.

 

Wil jij ook een gezonde levensstijl?

Boek een afspraak in mijn online agenda. Of bel naar 0489/05 73 19.

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.