vermageren Geraardsbergen

Vermageren in Geraardsbergen

Vermageren zonder jojo-effect

Wil je vermageren in Geraardsbergen zonder jojo-effect ! Wil je graag individueel advies voor blijvend resultaat? Dan ben je welkom bij diëtiste Hilde.

Waarschuwing: je kan bij mij niet terecht voor een crashdieet! Ik geef enkel professioneel en individueel advies dat aansluit bij jouw manier van leven en jouw voedingsbehoeften. Bij mij krijg je enkel individueel maatwerk, want jouw gezondheid en welzijn zijn voor mij prioritair.

 

Leefstijl 2.0

De enige manier om een gezond gewicht te hebben of te krijgen is simpel: focus op een gezonde levensstijl met een gezond voedingspatroon, slaap voldoende, beweeg regelmatig en geniet van het leven!

In mijn consultaties draait het vaak om meer dan voeding. Slaap je niet goed? Heb je veel stress? Dan heeft dat ook een invloed op je gewicht. Dan zoeken we samen uit wat we daaraan kunnen doen.

 
vermageren in Geraardsbergen

Wat mag ik eten?

Verwacht van mij geen A4’ tje met enkele simpele adviezen of een lijst van verboden eten.
Ik geef je wel een uitgebreid en schriftelijk advies mee zodat je lekker en gevarieerd kan eten. Ik zal nooit eten verbieden, want ik ben geen lid van de dieetpolitie.

 

Crashdiëten: je verliest enkel je gezondheid

Met een crashdieet zal je spectaculair afvallen, maar na het dieet komt je oude gewicht pijlsnel terug. Je komt dan in een vicieuze cirkel van diëten en bijkomen (het jojo-effect). Na elk volgend crashdieet word je zwaarder dan voor het crashdieet.

Crashdiëten zijn bovendien gevaarlijk omdat ze niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het gevaar bestaat dat je niet alleen kilo’s maar ook je gezondheid verliest. Dit komt omdat dergelijke diëten geen rekening houden met wat jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

 

Wil je fit en energiek vermageren?

Ik ben, net als mijn collega-diëtisten, een voedingsprofessional die persoonlijk advies geeft dat gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten.

Tijdens mijn opleiding tot diëtist heb ik me gespecialiseerd in de voedingsbehoeften van het menselijk lichaam. Ik vertaal voedingsadviezen naar jouw persoonlijke behoeften. Ik geef advies voor jou persoonlijk en niet voor Jan en Alleman. Wat voor de ene mens goed is om te eten is dat niet altijd voor de andere.

Doordat ik jouw voedingspatroon uitgebreid analyseer, krijg je een advies op maat dat zoveel mogelijk aansluit bij wat je momenteel eet. Op die manier heb je niet het gevoel van op dieet te zijn. Bovendien krijg je meer energie doordat je je lichaam verwent met lekkere voeding.

 

Vermageren in Geraardsbergen bij diëtiste Hilde – Mijn aanpak

Meer is soms beter!

Vaak is vermageren een kwestie van minder energie op te nemen dan je verbruikt. Denk nu niet dat je daarom minder mag eten. Het gaat meestal niet om minder maar om anders of zelfs meer te gaan eten!

 

Emotioneel eten

Soms is er meer aan de hand. Ben je al je hele leven op dieet en grijp je vaak naar eten als troost of gebruik je eten tijdens lastige momenten in je leven? Eet je soms uit verveling of eenzaamheid? Dan is er sprake van emo-eten. Op dat moment weet je al wat je best eet om je gezond te voelen, maar het is voor jou moeilijk om deze adviezen om te zetten in de praktijk. Soms komen er emoties tussen die je eetgedrag bepalen. Dan is er een andere aanpak nodig.

 

Vermageren bij een diëtiste in je eigen streek

Ik begeleid vooral patiënten uit de regio Geraardsbergen, Galmaarden, Lierde, Ninove, Brakel, Zottegem, Oudenaarde, Zwalm. Ook patiënten van over de taalgrens (Ghoy, Lessines, Deux-Acren) zoeken begeleiding bij mij als ze op een gezonde gewicht wensen te verlieze

 

Voordelen vermageren bij de diëtiste

  • Professioneel dieetadvies op maat. Geen voorgedrukte schema’s maar echt advies aangepast aan jouw leven.
  • Geen hongergevoel door variatie en focus op lekker eten.
  • Je moet geen punten tellen of je eten op de weegschaal leggen.
  • Blijvend resultaat: doordat je nieuwe voedingsgewoonten aanleert is er geen jojo-effect.
 

Resultaat gezond vermageren

Je verliest gewicht door gezond en gevarieerd te eten.

Je voelt je energiek.

Er is geen jojo-effect.

 

Wil jij ook gezond vermageren?

Boek een afspraak in mijn online agenda. Of bel naar 0489/05 73 19.