Week-of maandmenu deel 3

Voorbereiding is
het halve werk

Door een weekmenu op te stellen weet je wat je gaat eten. Hierdoor hoef je bepaalde handelingen in de keuken slechts eenmaal uit te voeren. Bovendien verminder je hierdoor de hoeveelheid afwas!

Spaar tijd door de volgende tips.

Schil bijvoorbeeld op zondag een driedubbele portie aardappelen. Zo heb je een voorraad voor de komende dagen.

  • 1/3 van de portie aardappelen eet je op zondag
  • 1/3 portie verwerk je tot puree voor op maandag
  • 1/3 hou je apart om op dinsdag te bakken of te verwerken in een ovenschotel.

Maak een dubbele of driedubbele portie en vries die in. Sommige gerechten zijn ideaal om in te vriezen:

  • Spaghettisaus
  • Vis/scampi’s met saus
  • Kipfilet en balletjes  voor vol au vent vries je in porties in.  Op de dag zelf moet je enkel de saus maken en afwerken.