Weg met kookstress
na een drukke dag
Het nieuwe school- en werkjaar is gestart. Vaak horen daarbij ook goede voornemens om gezonde maaltijden te koken. Om te vermijden dat je goede voornemens smelten als roomijs in de zon krijg je de komende weken tips om je eten te plannen. We focussen ons op het plannen van maaltijden met behulp van een week- of maandmenu.
Bovendien krijg je ook recepten voor snelle maaltijden en tips om tijd en geld uit te sparen in de keuken.
Om stress te vermijden stel je best een week- of zelfs maandmenu op. Breid je weekmenu bijvoorbeeld uit naar een 12-weken menu (een seizoen). Bewaar deze menu’s en hergebruik ze het volgende jaar.
Op een vaste dag in de week plan je het menu voor de volgende week. Op die manier start je de volgende week zonder kookstress.
Je komt thuis en je weet op voorhand wat je gaat klaarmaken. Bovendien staan alle ingrediënten reeds in je koelkast of voorraadkast. De verleiding om fast food te halen ben je dus voor.
Lees ook de andere delen in deze reeks:
Eten is familietijd https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2/
Voorbereiding is het halve werk https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2-2/
Duik in de diepvries https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2-2-2/
Tip voor beleggers: investeer niet op de beurs https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-5/
Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!
Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.
Heb je bijkomende vragen?
Stuur me je vraag door via het contactformulier.