Week-of maandmenu deel 5

Tip voor beleggers:
investeer
niet op de beurs

class=wp-image-2988/

Tips om tijd en geld te besparen met voorraad:

  • Om te vermijden dat je naar ongezonde alternatieven grijpt, zorg je best voor een voorraad waarmee je in een mum van tijd een lekkere maaltijd kan klaarmaken.
  • Stel dat je eens een week hebt waarin je geen boodschappen kunt doen, dan moet je er eigenlijk in slagen om een paar dagen uit voorraad te kunnen koken. Op die manier bespaar je jezelf veel stress.
  • Leg steeds een voorraad aan van voedingsmiddelen die je lang kunt bewaren. Om bederfbare producten te bewaren is een diepvries ideaal. Daar schreef ik al over in een vorig blogbericht.
  • Een heleboel producten kan je ook in een voorraadkast bewaren. Denk dan aan: groenten/peulvruchten/tomaten in blik, zuivel, zoet en hartig broodbeleg, noten en pitten, deegwaren, diverse smaakmakers, olie, visconserven,..
  • Om te vermijden dat je voorraadkast leeg raakt, moet je die uiteraard regelmatig aanvullen.
  • Hang een lijstje bij de voorraadkast of de diepvriezer en noteer de producten die (bijna) uit voorraad zijn. Je kan hiervoor ook een app gebruiken!
  • Spreek met jezelf/je gezinsleden  af om een product op de boodschappenlijst te zetten indien het laatste product uit de voorraad genomen wordt. Voor sommige producten die je veel gebruikt, kan je dit ook bij het voorlaatste product doen, vb. melk. Indien je online bestelt kan je die producten opslaan in je bestellijst. Zo stel je op een minimum van tijd je boodschappenlijst samen.
  • Uiteraard is het de bedoeling dat je voorraad circuleert: de oudste producten eet je eerst op. Bij het samenstellen van je weekmenu hou je ook rekening met de inhoud van je diepvries en voorraadkast.
  • Voorraad is een rendabele investering. Je bespaart geld door producten in promotie te kopen en die in je voorraad te stockeren. Laat je echter niet verleiden om meer te kopen dan je in een periode van een jaar gebruikt. Stel: je gebruikt elk jaar 24 blikken tomatenstukjes. Zie je dan een promo van 1 + 1 gratis? Vul dan gerust je voorraad met 24 blikken. Deze investering verslaat de beurs!
 

Lees ook de andere delen in deze reeks:

Weg met kookstress na een drukke dag https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1/

Eten is familietijd https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2/

Voorbereiding is het halve werk https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2-2/

Duik in de diepvries https://dietistehilde.be/week-of-maandmenu-deel-1-2-2-2/

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.