Hilde De Schuyteneer

Niet op mijn bord!

Op 4 juni luisterde ik naar het nieuws op Radio 1. De uitbater van een horecagroothandel wordt geïnterviewd en heeft het over bevoorradingsproblemen voor de horeca die op maandag 8 juni heropstart. De groothandel geraakt aan geen Zuid-Amerikaans vlees om zijn klanten in de horeca te bevoorraden! En dan stel ik mij oprecht de vraag: […]

Niet op mijn bord! Meer lezen »

Alles kool en ei?

Chinese kool is zoals de naam het zegt een koolsoort van Aziatische afkomst. In tegenstelling tot de Europese koolsoorten (vb. broccoli en bloemkool) hebben de Aziatische kolen een mildere smaak. Chinese kool heeft zelfs een zoete smaak. Deze groente is een allrounder in de keuken: je kan ze zowel rauw als gekookt eten. Het is

Alles kool en ei? Meer lezen »

Blij op vrijdag

Blij op vrijdag! Als diëtiste zijn we aangesloten bij een eerstelijnszone. Die groepeert alle zorgaanbieders in een bepaalde regio. Vandaag ontving ik via deze eerstelijnszone 2 gestikte mondmaskers.Wat word ik daar blij van! Iemand heeft dat gemaakt en rondgebracht. Dank je onbekende maker!

Blij op vrijdag Meer lezen »

Ontbijtcoupe met banaan

Recept 4: banaan met skyr en chocolade Een zalig weekendontbijt in de tuin? Maak dan eens een extraatje bij je boterham. Ik maakte een ontbijtcoupe met banaan, skyr en chocolade. Dit gerechtje is door de combinatie van fruit en eiwitten een gezonde aanvulling bij het ontbijt. Wees creatief! Je kan de banaan ook vervangen door

Ontbijtcoupe met banaan Meer lezen »

Heropening praktijk

Vanaf 11 mei start ik opnieuw na de verplichte Corona-sluiting. Nu meer dan ooit moeten we inzetten op preventie. Tijdens de Corona-crisis is immers gebleken dat preventie loont. Mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl blijft mijn passie. Ik geef professioneel advies op al je vragen over voeding. Mijn slogan blijft: ”Eten zonder zorgen”. Heb je

Heropening praktijk Meer lezen »

Duo van kokos en banaan

Recept 3: Bananenbrood met kokos Dit luchtig bananenbrood heeft extra bite door toevoeging van pitten en kokosschilfers. Het recept levert 8 tot 10 porties op. Je hebt dus meteen ontbijt voor een paar dagen. Een sneetje bananenbrood is ook lekker als tussendoortje. Dien een plakje bananenbrood op met vers fruit en een zuivelproduct (yoghurt, glaasje

Duo van kokos en banaan Meer lezen »

Communiceren tijdens Corona

In settings waarbij de anderhalvemeter-regel niet kan nageleefd worden is het dragen van een mondmasker een oplossing om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Uiteraard is het masker slechts een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen zoals veelvuldig handen wassen. Het dragen van een mondmasker vraagt enige aanpassing om verstaanbaar te communiceren. In het

Communiceren tijdens Corona Meer lezen »

Lijnzaad: leverancier van Omega 3

De havermoutpannenkoekjes met banaan uit het recept Banaan met pit krijgen extra crunch door zaden toe te voegen. Deze zaden dienen niet zomaar voor de versiering. Zaden zijn een bron van gezonde vetten, mineralen, vitaminen en antioxidanten. Lijnzaad Een vaak gebruikt zaad is lijnzaad. Het heeft een notenaroma en je kan het gemakkelijk toevoegen aan

Lijnzaad: leverancier van Omega 3 Meer lezen »

Banaan met pit

Recept 2: Havermoutpannenkoeken met banaan Ook dit ontbijt is snel gefixt. Je kan het deeg de avond voordien maken. Plaats het mengsel dan wel in de koelkast. Je kan zelfs de avond voordien aan het bakken slaan en ’s morgens de pannenkoekjes even opwarmen in de microgolf. Het recept levert 14 pannenkoekjes op. Je hebt

Banaan met pit Meer lezen »