Zalmmoten met pastinaakpuree en prei

Het recept vind je hier

Zet minstens 1 keer per week vette vis op het menu: die bevat veel omega 3-vetzuren. Vette vis bevat meer dan 10 gram vet per 100 gram product.

Door het eten van vette vis ben je beter beschermd tegen hart- en vaatziektes. Ook voor kinderen is vette vis een aanrader: omega 3 bevordert immers de ontwikkeling van de hersenen en het zicht.

Vis bevat vitamines zoals A, D, B12 en niacine (B3), mineralen en sporenelementen zoals ijzer, zink, jodium en selenium. Allemaal broodnodige voedingsstoffen.

In dit recept kiezen we voor zalm. Andere vette vissen zijn: botervis, haring (ook maatjes), makreel, rivierpaling, sardientjes.

Kies je voor halfvette vis (2 tot 10 gram vet per 100 gram vis) dan heb je de keuze uit: ansjovis, forel, goudbrasem, heilbot, inktvis, karper, mossel (gekookt), oester, tarbot, tongschar, zalmforel, zeebrasem, zeepaling (doornhaai), zwaardvis.