Eetwissel 6: kip met currysaus en rijst

Kip met currysaus en rijst is een geliefde snelle maaltijd, maar met een paar eenvoudige aanpassingen kun je er ook een gezonde, vezelrijke maaltijd van maken.

  1. Kies voor voorgesneden wokgroenten om ervoor te zorgen dat je je dagelijkse portie groenten haalt. Streef naar minimaal 200 gram groenten per persoon, maar meer mag natuurlijk ook!
  2. Gebruik volkoren rijst, bruine rijst of zilvervliesrijst, die allemaal synoniemen zijn. Deze rijstsoorten bevatten belangrijke vitamines (B1, B5 en B6), mineralen (fosfor, ijzer, magnesium en koper) en voedingsvezels.
  3. Het verschil tussen witte rijst en de volkoren varianten is dat bij witte rijst alle rijstvliesjes zijn verwijderd. Bij bruine rijst wordt alleen het buitenste vliesje verwijderd, waardoor er meer voedingsstoffen bewaard worden.
  4. Voor tijdswinst: overweeg een voorgekookte variant, zoals parboiled rijst. Deze rijst is gedeeltelijk voorgekookt voordat het buitenste vliesje wordt verwijderd. Hierdoor zitten er meer vitaminen en mineralen in en is het een gezonder alternatief voor witte rijst.
 
Kip met currysaus en rijst

Hoewel bruine rijst nog steeds de meest gezonde optie is, heeft parboiled rijst het voordeel dat hij minder lang gekookt hoeft te worden. Bruine rijst heeft een kooktijd van 30 tot 45 minuten, terwijl je een portie parboiled zilvervliesrijst binnen minder dan 10 minuten op tafel kunt zetten.

Kies de optie die het beste past bij je tijdschema, maar probeer te variëren!

.

 

Ja! Ik wil graag professionele begeleiding door een gespecialiseerde diëtiste!

Leg vandaag je afspraak vast in mijn online agenda.

Heb je bijkomende vragen?

Stuur me je vraag door via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *