Hilde De Schuyteneer

Hartverwarmende hutsepot

Behoefte aan gewone kost na de feestdagen? Deze magere hutsepot boordevol groenten geeft je een instant boost. De hutsepot is vezelrijk door de royale portie groenten. We kiezen in dit recept voor kalfsblanquette omdat dit een zeer magere vleessoort is. De hutsepot smaakt nog lekkerder als je hem de dag voordien maakt. Een ideaal recept […]

Hartverwarmende hutsepot Meer lezen »

Zweedse gehaktballetjes

Ook fan van de gehaktballetjes die ze bij Ikea serveren? Dit recept met knolselderpuree geeft een gezonde twist aan dit gerecht. Onderaan de foto tips voor drukke dagen en een tip voor restverwerking. Tips voor drukke dagen Maak enkele extra porties balletjes en bak die mee. Nadien vries je ze in. Ook de veenbessencompote kan

Zweedse gehaktballetjes Meer lezen »

Chocoladetaart

Af en toe een extraatje? Moet kunnen! De taart is lactosevrij en is geschikt voor kinderen/personen met koemelkeiwitalergie door de volgende ingrediënten: de vetstof en de vloeistof zijn van plantaardige oorsprong. er wordt puur cacaopoeder gebruikt.

Chocoladetaart Meer lezen »

Vegetarische wortelspread

Deze wortelspread is een broodbeleg dat past in een gezond voedingspatroon. De spread is volledig plantaardig en dus ook geschikt voor vegetariërs of veganisten. De spread bevat gezonde vetten die komen uit de sesampasta en de koolzaadolie. Bovendien krijg je door de plantaardige ingrediënten ook extra vezels binnen. Ingrediënten 100 gram wortels 100 gram gare

Vegetarische wortelspread Meer lezen »

Presentatie Nutrifacts Award 2019

Mijn bachelorproef had als titel: Het FODMAP-arm dieet bij volwassenen met spastisch colon. Bestaat er een risico op voedingstekorten tijdens de eliminatiefase van het dieet? Ik onderzocht of het dieet problemen kan geven voor de gezondheid van de patiënt. In mijn presentatie op de Nutrifacts Award leg ik in 4 minuten uit: Wat is spastisch

Presentatie Nutrifacts Award 2019 Meer lezen »

NutriFacts Award 2019

Mijn bachelorproef werd geselecteerd voor de NutriFacts Award. Op vrijdag 15 november 2019 mag ik mijn scriptie voorstellen op het Voedings- en Gezondheidscongres in Brussel. Nadien zal het aanwezige publiek een winnaar kiezen. Ik neem het op tegen twee Franstalige scripties en een Engelstalig eindwerk. http://www.voedingscongres.be/awards.html

NutriFacts Award 2019 Meer lezen »

Bananenbrood

Start de dag met een extra portie fruit! Dit bananenbrood maak je in een handomdraai. Veel rijpe bananen in huis? Maak ineens 2 broden en bewaar in de diepvries. Zo heb je steeds een snel ontbijt of een gezond tussendoortje. Ingrediënten 3 bananen 3 eieren 40 gram vloeibare plantaardige boter 50 gram veenbessen 150 gram

Bananenbrood Meer lezen »