Hilde De Schuyteneer

Eenvoudige fruittaart

Met dit eenvoudig recept maak je zelf een lekkere fruittaart. Deze eenvoudige taart maak je in 3 stappen. De taart is eenvoudig omdat er voor de bodem geen bladerdeeg of zanddeeg aan te pas komt. Bovendien blijven de ingrediënten beperkt. De meesten onder ons hebben deze ingrediënten in hun basisvoorraad. Dit zijn de drie stappen

Eenvoudige fruittaart Meer lezen »

Moeder, waarom hamsteren wij?

De tekst van dit artikel verscheen ook als lezersbrief in het tijdschrift VABS. StelDe invoer van producten uit het buitenland stopt volledig. Kan ons land voldoende voedsel produceren voor ieder van ons? In pre-Corona-tijden leek dit een belachelijke vraag. In het licht van de mondmaskerperikelen is het interessant om na te denken over onze voedselvoorziening.

Moeder, waarom hamsteren wij? Meer lezen »

Nostalgische fruittaart

Ik kreeg het recept voor deze taart van een lieve vriendin en buurmeisje zo’n 40 jaar geleden. Recepten die je wilde bewaren, schreef je over met de hand. Ik beschikte toen over een typemachine met 2 kleuren! Je kon er titels mee in een andere kleur zetten. Ondertitels kon je accentueren door =-tekens na mekaar

Nostalgische fruittaart Meer lezen »

Vitamine D

Functie van vitamine D Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor. Soorten vitamine D Vitamine D vinden we  in 2 vormen. De ene vorm (vitamine D3 of cholecalciferol) wordt in de diepe huidlagen aangemaakt  door zonlicht. Deze vorm komt ook voor in dierlijke voedingsmiddelen.

Vitamine D Meer lezen »

Boter vervangen in gebak

Botert het niet meer? Net als je cake of ander gebak wil maken, blijkt dat je niet voldoende boter in vooraad hebt. Ren niet omiddellijk naar de winkel, maar wees creatief met wat je in huis hebt! Vervang de boter door dezelfde hoeveelheid van een andere vetstof. Of vul de boter aan met een andere

Boter vervangen in gebak Meer lezen »

Alternatieven voor suiker in gebak

Het laatste pak kristalsuiker is op en je wil een cake bakken? Je hebt een aantal opties om suiker te vervangen. Suikersoorten in de vorm van kristallen of poeder Heb je bijvoorbeeld geen witte kristalsuiker meer, gebruik dan bruine suiker of kandijsuiker. Ook bloemsuiker is een goede vervanger. Gekleurde suikersoorten zullen uiteraard een invloed hebben

Alternatieven voor suiker in gebak Meer lezen »

Appelcake zonder appels

Je wil de appelcake uit een vorig blogbericht maken, maar je hebt geen appels in huis? Kijk eerst en vooral eens achteraan in je koelkast of voorraadkast of er nergens een verrimpeld exemplaar achtergebleven is. Dat komt nu goed van pas! Is je volledige voorraad appels uitgeput? Dan kan je verse appels vervangen door: Appelmoes

Appelcake zonder appels Meer lezen »