Hilde De Schuyteneer

Week-of maandmenu deel 5

Tip voor beleggers: investeer niet op de beurs Tips om tijd en geld te besparen met voorraad: Om te vermijden dat je naar ongezonde alternatieven grijpt, zorg je best voor een voorraad waarmee je in een mum van tijd een lekkere maaltijd kan klaarmaken. Stel dat je eens een week hebt waarin je geen boodschappen […]

Week-of maandmenu deel 5 Meer lezen »

Ovenschotel met kip en prei

Ovenschotel met kipblokjes en prei Het vierde recept in de reeks maaltijdplanner voor meer tijd en geld is een ovenschotel met kipblokjes en prei. Tijd en geld besparen met dit recept? Koop voorgesneden kippenblokjes. Of koop kipfilet en snij in reepjes. Steek per portie in de diepvriezer. Gebruik aardappelschijfjes die voorgegaard zijn. Of schil de

Ovenschotel met kip en prei Meer lezen »

Week-of maandmenu deel 4

Duik in de diepvries Heb je geen eten gepland of heb je niet voldoende ingrediënten in de koelkast? De oplossing: een voorraad van bederfbare producten in de diepvries. Een diepvries is een investering met een hoog rendement. Tips om tijd en geld te besparen met de diepvries: Voorzie steeds een voorraad diepvriesgroenten als basis voor

Week-of maandmenu deel 4 Meer lezen »

Hutsepot

Hutsepot met kalfsblanquette Het derde recept in de reeks maaltijdplanner voor meer tijd en geld is een simpele hutsepot. Tijd en geld besparen met dit recept? Hutsepot is een dankbaar gerecht omdat je ermee kan experimenteren. Je kan afwisselen tussen vleessoorten. In dit recept gebuiken we kalfsblanquette, maar je kan ook kip of quorn gebruiken

Hutsepot Meer lezen »

Week-of maandmenu deel 3

Voorbereiding is het halve werk Door een weekmenu op te stellen weet je wat je gaat eten. Hierdoor hoef je bepaalde handelingen in de keuken slechts eenmaal uit te voeren. Bovendien verminder je hierdoor de hoeveelheid afwas! Spaar tijd door de volgende tips. Schil  op zondag een driedubbele portie aardappelen. Zo heb je een voorraad

Week-of maandmenu deel 3 Meer lezen »

Mosselsaus

Eenvoudig recept voor mosselsaus Het tweede recept in de reeks maaltijdplanner voor meer tijd en geld is een koud, calorie-arm sausje om op te dienen bij mossels. Mossels zijn het topingrediënt voor een snelle maaltijd. Je wast ze in fris water. Ondertussen stoof je in een kookpot wat grof gehakte selder, ui en platte peterselie.

Mosselsaus Meer lezen »

Week-of maandmenu deel 2

Eten is familietijd Afspraak/Inspraak Heb je kinderen? Maak van de maaltijdplanning een familiemoment en geef je kinderen ook inspraak. Dit heeft veel voordelen: Doordat de kinderen zich betrokken voelen bij het eten zullen ze de maaltijden als een teammoment zien. Eten wordt een moment van ontspanning. Een moment om bij te praten. De kinderen leren

Week-of maandmenu deel 2 Meer lezen »

Biefstuk met groen trio

Biefstuk met groen trio en quinoa Dit is het eerste recept in de reeks maaltijdplanner voor meer tijd en geld. Tijdswinst in dit recept krijg je door: Het gebruik van instant quinoa. Geen instant quinoa op vooraad? Dan kan je de quinoa ook op voorhand koken en in de koelkast bewaren. De groenten kan je

Biefstuk met groen trio Meer lezen »